top of page
PicsArt_02-07-07.29.42.jpg
BioPulsePulser.jpg

Bio Pulse

Biopulse is een intensieve huidherstel-behandeling op basis van biochemie, op het snijvlak van Biologie en Scheikunde. Het is ontworpen om snel de gezondheid en het natuurlijk functioneren

van de huid te herstellen door een betere bloedcirculatie,

oxygenatie en lymfedrainage. 

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een

speciale mix van natuurlijke stoffen, die verschillende huid- en

lichaamsprocessen op gang brengen. Het stimuleert het lichaam

van binnenuit en maakt gebruik van lichaamseigen reacties.

Omdat we stoffen gebruiken die het lichaam direct herkent,

is de behandeling zeer effectief en snelwerkend. 

Veel behandelingen en werkstoffen richten zich op cellen, zoals huidcellen en spiercellen. Op een cel zitten namelijk receptoren waarop een signaalmolecuul zoals een peptide zich kan binden. We kunnen met cosmetica en salonbehandelingen inmiddels best veel celprocessen op gang brengen en reguleren. Helaas zijn er weinig mogelijkheden om ons direct te richten op het weefsel om de cellen heen, het extracellulaire weefsel, waar het vaak opgeslagen blijft en moeilijk afgevoerd kan worden. 

De BioPulse Therapy behandeling richt zich juist op het doorspoelen en ontgiften van deze gebieden, zowel in de huid als in het spierweefsel. Het resultaat is opmerkelijk doordat door deze diepe ontgifting en oxygenatie spierweefsel regenereert en verstevigt. Daarnaast is de huid door de ontgifting veel beter in staat om te regenereren, werkstoffen op te nemen en om collageenaanmaak te activeren. 

Het masker wordt aangebracht onder het sleutelbeen, op de schouders, op de hals en het gelaat. De plaatsing van het masker is erg belangrijk, i.v.m. het activeren van bloedvaatjes en het lymfesysteem. Na het aanbrengen van het masker wordt de rugleuning van de stoel iets rechter op gezet, omdat de bloedcirculatie begint te stuwen naar de delen waarop het masker is aangebracht. 

Het masker begint daarna op te drogen en en wordt volledig hard. Bij het indrogen begint ook het pulserende effect, waarbij de puls (hartslag) in de huid en spieren gevoelt kan worden. Het masker moet minimaal 45 minuten aangebracht blijven voor een optimale werking. 

Er zijn verschillende indicaties die we kunnen behandelen met BioPulse Therapy, zoals anti-aging, versteviging van gelaatsspieren, reductie van puistjes en een onzuivere huid en onbalans, door stress. Echter, net als bij sporten worden de beste resultaten behaald wanneer de behandeling regelmatig toegepast wordt. Om de behaalde resultaten te behouden, adviseren wij aan jaarlijks een kuur te doen. 

We gebruiken BioPulse Therapy voor anti-aging, bij puistjes en/of een onzuivere huid en bij stress. De stiumulatie en verstrakking van de gezichtsspieren geven een natuurlijke mini-face-lift. Door de toename van zuurstofrijk bloed wordt het energieniveau in de (stamcellen) verhoogt, zodat de levensduur van deze uiterst belangrijke cellen verlengt wordt. 

 

Collageenprocessen worden gestimuleerd waarbij de aanmaak van collageen 1 en 3 verhoogd wordt. Ook zorgt de toename van van zuurstof voor een remming van anaerobe bacteriën zoals P.acnes. Gifstoffen, afvalstoffen en vrije radicalen die zich opgehoopt hebben tussen de cellen worden weggespoeld en afgevoerd. Bij de behandeling in kuurverband maken we gebruik van het cumulatieve (opeenstapelend) effect. De behandelingen worden met korte tussenpauzes toegepast. Voor een goed resultaat adviseren wij:

 • minimaal 6-8 behandelingen

 • pauze tussen de behandelingen min. 7 dagen tot max. 14 dagen

 • onderhoudsbehandeling om de 6-8 weken

Het BioPulse Enzyme mask bevat enzymen die samen met huideigen enzymen en bepaalde mineralen in het lichaam een sterk anti-oxidatief systeem vormen. Het masker bevat het enzym bromelaïne (uit ananas) en verschillende proteïnen zoals glutamine en lysine. Het masker activeert huideigen enzymen zoals superoxide dismutase, catalase en transferase. Door de enzymatische werking worden dode huidcellen effectief verwijdert en worden verstopte poriën ontdaan van de blokkades die de porie afsluiten. 

De Bioactive poeder geeft het masker een stimulerende werking. Het masker activeert transferase, een overdrachtsenzym die het lichaam o.a. aanzet om zuurstofrijk bloed naar de epidermis te vervoeren. Dit kan een oxygenatie-effect geven, waarbij een netwerk van kleine rode bloedvaatjes in de huid te zien is. 

Dit is een zeer positief en niet schadelijk effect. Zuurstofrijkbloed is namelijk helderrood van kleur, het vervoeren van dit zuurstofrijke bloed naar de epidermis kan daarom tijdelijk zichtbaar zijn. Door de toename van van zuurstof in de huid worden verschillende processen geactiveerd: Het lymfesysteem gaat afvalstoffen afvoeren, gifstoffen die zich opgehoopt hebben tussen de cellen worden weggespoeld en het is onmisbaar voor de aanmaak van collageen. 

Tijdens het pulseren geeft het masker een natuurlijke mini face-lift. De gezichtsspieren worden beter doorbloedt, voorzien van zuurstof en verstevigt. Hierdoor worden zij sterker, veerkrachtiger en strakker.

De BioPulse behandeling is sterk activerend en zet verschillende processen in werking, waaronder collageen-, enzymatische- en zuurstofprocessen. Om de werking van de BioPulse behandeling beter te begrijpen., gaan we nog iets dieper in op deze werkingsmechanismen. 

Tijdens de BioPulse behandeling maken we gebruik van enzymatische stoffen die met huideigen enzymen kunnen communiceren. Enzymen vallen onder de categorie eiwitten en zij worden ook wel de 'werkmoleculen' van de cellen genoemd. Dit komt omdat zij de chemische reacties in werking zetten. Alle processen die we met deze behandeling activeren, beginnen dus bij het activeren van de enzymen. 

Transferase geeft een kickstart aan het lichaam,. Het is een overdrachtsenzym die celprocessen in de huid op gang brengt. Tijdens de BioPulse behandeling activeert transferase tevens het lymfesysteem en wordt het lichaam aangezet om zuurstofrijk bloed richting de epidermis te vervoeren. 

Superoxide Dismutase is een enzym dat helpt bij het afbreken van mogelijk schadelijke zuurstofmoleculen in cellen, waardoor schade aan de weefsels, kan worden voorkomen. De reactie die het enzym stimuleert is voor zover bekend de allersnelste in de biochemie. 

Catalase is een super-antioxidant, het beschermt ons tegen gevaarlijke reactieve oxiderende moleculen en helpt bij het terugdringen van oxidatieve stress. Catalase bevordert de lichaamseigen aanmaak van antioxidant-enzymen. Het beschermt het DNA tegen beschadiging en mutatie door vrije radicalen. 

Ananas bevat een mix van fruit-enzymen genaamd bromelaïne (niet huid-eigen). Bromelaïne valt niet onder de huideigen enzymen, maar heeft wel een sterke enzymatische werking. Hierdoor worden de huideigen enzymen geactiveerd. Bromelaïne breekt alleen dode huidcellen in de hoornlaag af, geen levende. Het wordt daarom ook ingezet bij het verwijderen van dode weefsels bij 3e graads verbranding. 

 

Een van de belangrijkste effecten van de BioPulse behandeling is de stimulatie van de zuurstofrijke bloedcirculatie. Het zet het lichaam aan om vanuit de longen zuurstofrijk bloed richting de epidermis te vervoeren. Hierbij worden alle lagen van de huid, spieren en (vet)weefsel voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Deze worden afgegeven door bloedvaatjes en haarvaatjes. Afvalstoffen en gifstoffen worden afgevoerd. Zuurstof is één van de meest belangrijke stoffen voor het lichaam. Veel processen die de huid verbeteren hebben zuurstof nodig.  Een van de belangrijkste voorbeelden is collageen. Collageen kan namelijk niet worden aangemaakt zonder zuurstof. Zuurstof remt ook de groei van bacteriën die zich het best vermenigvuldigen in een zuurstofarme omgeving. Een voorbeeld hiervan is P. acnes.

Bij de huid die gevoelig is voor een uitbraak van puistjes is de remming van de P. acnes bacterie belangrijk. Deze bacterie leeft bij iedereen op de huid en geeft in veel gevallen geen problemen. P. acnes voedt zich met talg en reguleert dit, dus tot op dat moment is het geen skechte bacterie. Het probleem begint pas wanneer P. acnes ingesloten wordt in zuurstofvrije en vettige ruimtes, zoals follikels. Vanaf dat moment kunnen deze bacteriën gaan groeien, want er is geen zuurstof (ideale leefomgeving) en veel talg (voeding). P. acnes begint om dat moment talg om te zetten in verzuren, deze vetzuren triggeren een ontstekingsreactie in de omliggende cellen. Hierdoor ontstaat een puistje. 

Door de toename van zuurstofrijk bloed tijdens de BioPulse behandeling stijgt het zuurstofniveau in alle lagen van de huid, waardoor P. acnes minder kans krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. 

Op het vlak van anti-aging behandelingen is collageen één van de belangrijkste biomoleculen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en is nodig voor een gezonde, gladde en zachte huid. Door het fysiologisch verouderingsproces neemt het collageen in het lichaam geleidelijk af en ontstaat er een tekort. Ook slechte bloedcirculatie en verminderde lymfedrainage resulteren in een afname van collageenproductie, waardoor de huidstructuren achteruitgaan en de huid haar elasticiteit verliest. Collageen kan alleen goed worden aangemaakt wanneer er, naast voldoende zuurstof, de benodigde brandstoffen aanwezig zijn. 

De rol van vitamine C in de productie van collageen is om interactie te hebben met aminozuren in collageencellen. Het voegt waterstof en zuurstof toe aan die aminozuren, zodat zij hun rol kunnen spelen in de productie van collageen. Vitamine A activeert cellen die betrokken zijn bij de productie van collageen. 

We brengen tijdens deze behandeling pure vitamine C aan. Vitamine C een zeer belangrijke werkstof is voor het lichaam en zeker tijdens de behandeling geeft het de benodige brandstof om optimale resultaten te behalen. De bio-actieve vitamine C welke we gebruiken tijdens deze behandeling is snel opneembaar door de huid en door de verhoogde doorbloeding wordt zij optimaal getransporteerd en opgenomen door de weefsels en cellen. Niet alle vitamine C is gelijk en daarom is het goed om hier meer over te weten. 

Vitamine C is een water-oplosbare vitamine, het is onmisbaar voor een gezonde huid (en lichaam!). Vitamine C is een zeer sterkte anti-oxidant. Helaas is deze vitamine C erg instabiel zodra het oplost in water en is het daarom lastig om te verwerken in een cosmetisch product. Door zuurstof en UV (zon)licht wordt het heel snel afgebroken en kan het gaan oxideren. Het wordt daardoor juist een schadelijke vrije radicaal. Een hoog-gedoseerd vitamine C serum of creme op basis van deze vitamine C (Asordic Acid) is daarom lastig om stabiel en veilig te houden. 

Daarom is het BioActive Vitamin C serum ontwikkeld van SPA, bestaande uit een poeder en een activator. Zolang Ascorbic acid in poedervorm blijft, is het stabiel en gaat het niet oxideren, ook niet i.c.m. zuurstof. Het oxidatieproces zet pas in zodra het gemengd wordt met water (of andere vloeistof op waterbasis) en je dit een tijdje laat staan in combinatie met zuurstof. 

De BioPulse Therapy heeft synergetische eigenschappen wanneer het gecombineerd wordt met enkele andere Salonnepro behandelingen. De werking van beide behandelingen wordt geoptimaliseerd en versterkt. Het is belangrijk dat je de basis kent van beide behandelingen. Bij Beauty by Pajen wordt ook de combinatie behandeling van Mirconeedling & Biopulse uitgevoerd. Wil je meer informatie over deze behandeling? Klik dan hier

Contraindicaties

De BioPulse Therapy heeft de volgende contra indicaties:​

 • overgevoeligheid voor de ingrediënten 

 • zwangerschap of lactatie

Belangrijke punten

1. Huidgevoel tijdens de behandeling. Het masker droogt hard op en geeft een zeer strak gevoel, waarbij de cliënt lastig kan bewegen. De volgende sensaties tijden het BioPulse masker zijn tekenen dat het masker goed zijn werk doet:

 • huid voelt warm

 • pulserend gevoel waarbij men de hartslag in de huid voelt

 • lichte jeuk

 • licht prikkelend gevoel

2. Na het aanbrengen van het BioPulse masker dient de rugleuning van de stoel rechtop gezet te worden. Dit is erg belangrijk, omdat de bloedcirculatie begint te stuwen naar de delen waarop het masker is aangebracht. In deze positie is het hart altijd lager dan de delen waarop het masker is aangebracht. 

3. De huid kan na de behandeling rood zijn en warm aanvoelen, alsof men te lang in de zon heeft gezeten. Er kan een tijdelijk zichtbaar oxygenatie-effect zijn, waarbij een netwerk van kleine bloedvaatjes te zien is. De roodheid is meestal binnen enkele uren weg, maar in de dagen na de behandeling kan de huid nog af en toe wat rozig zien op de delen waarbij het masker is aangebracht. De mate van roodheid en oxygenatie-effect verschilt per persoon. 

4. Vermijd gedurende 24 uur de volgende activiteiten: Sauna en fysieke inspanning zoals sporten. 

5. Vermijd de zon zoveel mogelijk gedurende de eerste 24 uur. Bij blootstelling aan de zon altijd Anti-Aging Protect Cream SPF-50+ aanbrengen. Zonnebank dient minimaal 7 dagen te worden vermeden. 

6. Na de behandeling is het belangrijk om gedurende de dag minimaal 2 liter water te drinken. Dit is erg belangrijk! Omdat er veel afvalstoffen en gifstoffen afgevoerd moeten worden, is hier veel vocht voor nodig. Wanneer er na de behandeling niet (voldoende) water gedronken wordt, blijven er teveel afval- en gifstoffen in de weefsels achter. 

7. De resultaten zijn afhankelijk per persoon. Waar de ene persoon na slechts 1 behandeling een mooi resultaat ziet, kan de andere persoon meerdere behandelingen nodig hebben. Meerdere behandelingen, gedaan in kuurverband, geven het beste en meest optimale resultaat. 

Behandeling € 85,- 

Huidolie & SPF travelsize € 13,45

Huidolie & SPF € 54,80
 

Inhoud salonbehandeling – 90 min. 

 • Biopulse cleanser

 • Biopulse toner

 • Bioactive Vit. C 20%

 • Biopulse masker (45 min. inwerktijd)

 • Wasmassage om het hard geworden masker te verwijderen

 • Biopulse toner

 • Oil elixer

 • Dagcrème met SPF

bottom of page