top of page

Bio Peel

Een Bio Peel behandeling is een kruidenpeeling waarbij een mix van kruiden, algen en zeewier op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen met een zichtbaar resultaat. Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix

optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid die je ervaart naar de behandeling komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelen.


Wat de Bio Peel behandeling van SPA zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. De mix is een poeder die net voor het aanbrengen wordt aangemengd met een Bio Peel gel. 

 

De spirulina alg op zich bevat al 11 vitamines, 10 mineralen, en 18 aminozuren. Omdat deze voedingsstoffen makkelijk opneembaar zijn zijn door de huid geeft de Bio Peel een intensieve voedingsboos. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking! 

Glycolzuur en Salicylzuur zijn allebei verwekende peelings, die de kitsubtantie (lijm) tussen de dode huidcellen verweken. Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen. Glycolzuur heeft daarnaast een effect op hyperpigmentatie en op het vasthouden van vocht in de huidcellen. 

Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar juist om het voeden, herstellen en regenereren van binnenuit. De Bio Peel voorziet de huid van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt en wordt het huideigen herstelvermogen geactiveerd. 

 

Door de scrubwerking worden tevens een aantal dode huidcellagen weggenomen, waardoor de Bio Peel ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft. 

 

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Hier bevinden zich de stamcellen van de huid. Deze stamcellen delen zich in huidcellen. Wanneer de productie van nieuwe huidcellen afneemt, wordt de huid dun en kwetsbaar.  

Wanneer de basaalcellenlaag (en dus de stamcellen) in een slechte conditie is, zijn de huidcellen die er ontstaan ook niet van goede kwaliteit. De huid kan er rood, dof of vaal uitzien en soms zien we ook een onrustig huid oppervlak ontstaan. 

Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel worden ook de stamcellen voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Het resultaat: een gezondere en gladde huid en een zichtbare huidverbetering van binnenuit!

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hogte concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.

Om de huid intensief te verbeteren en langdurige resultaten te behalen passen we de behandeling in kuurverband toe. Een kuur bestaat uit minimaal 3 tot 6 behandelingen met een interval van 7 tot 14 dagen. Na de kuur kan het resultaat behouden worden door iedere 4 tot 6 weken de Bio Peel te herhalen. Om onderstaande huidproblemen te verbeteren, raden we een kuurverband aan:

 • huid met puistjes, onbalans

 • de huid die met puistjes te maken heeft gehad (acne-littekens)

 • rimpelvorming

 • grove poriën, veel huid-reliëf

 • verslapping van de huid

 • hyperpigmentatie, zonneschade

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden. 

Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid sterk verhoogd. Dit wil zeggen dat alle producten na de Bio Peel beter worden opgenomen. Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. De huid is namelijk gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk gezet wordt. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. 

De doorbloeding van de huid wordt geactiveerd en de opname van zuurstof en voedingsstoffen wordt verbeterd. Eventuele roodheid na de behandeling trekt vanzelf weer weg. 

Een aantal dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle creme of huidolie houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn. 

Contraindicaties

De Bio Peel heeft de volgende contra indicaties:

 • virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden

 • open wondjes

 • actinische keratose

 • retinoïden (waaronder Vitamine A-zuur, stoppen gedurende 6 weken)

Een Bio Peel toepassen bij het gebruik van Roaccutane/Accutane (isotretinoïne) gaat in overleg met de behandeld arts. 

Belangrijke punten

1. Tussen een Botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De voedingsstoffen uit de Bio Peel ontgiften namelijk de huid, maar ook de Botuline Toxine (de werkzame stof in Botox).

2. Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. 

3. Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten, mits deze toegepast zijn op hetzelfde gebied waar de Bio peel wordt aangebracht: Microdermabrasie, sterk chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel), IPL en laserbehandeling. 

4. Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar we raden het niet aan. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht. 

5. De huid wordt niet specifiek photosensitief door een Bio Peel, zoals wel het geval is bij een glycolzuurpeeling. De zomer is hierdoor géén contra-indicatie voor de Bio Peel. 

6. Ondanks dat de huid niet specifiek photosensitief wordt door de Bio Peel, raakt de huid wel een aantal dode huidcellagen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen UV-straling. Om verbranding te voorkomen dien je als klant altijd minimaal 7 dagen UV-bescherming te gebruiken na een Bio Peel behandeling. 

Behandeling € 67,- 

Huidolie & SPF travelsize € 13,45

Huidolie & SPF € 54,80

Salonbehandeling 60 tot 75 minuten:

 • Bio Peel Cleanser

 • Warme Bio peeling

 • Ampoulle in a bottle

 • Masker afgestemd aan de huid

 • Oil Elixir

 • SPF-50+

PicsArt_02-07-07.29.29.jpg
bottom of page